1.500 de arme de foc, reciclate în lopeţi pentru plantarea copacilor

0

Oraşul Culiacán din vestul Mexicului are cea mai ridicată rată de decese cauzate de arme de foc din întreg statul mexican. Impresionat de poveştile familiilor care au pierdut membri dragi în acest fel, artistul Pedro Reyes s-a gândit la o modalitate inedită de reciclare a armelor de foc, scrie Inhabitat. El nu se află la prima “ispravă” de acest gen: în 2012, a transformat 6.700 de arme confiscate de autorităţile mexicane într-o inedită orchestră de instrumente muzicale.

 

 

Împreună cu oficialii grădinii botanice din oraş, Reyes a pornit o campanie, printre localnici, pentru a-i convinge să îşi dea armele deţinute, în schimbul unor cupoane care, ulterior, puteau fi folosite pentru achiziţionarea unor produse electronice sau electrocasnice. Prin această campanie, intitulată Palas por Pistolas, Reyes a adunat 1.527 de arme de foc, pe care le-a topit şi le-a transformat în 1.527 de lopeţi care, acum, sunt folosite pentru a planta copaci în regiune.

 

stire 26 aug pusti 4

stire 26 aug pusti 2

stire 26 aug pusti 3

 

Pedro Reyes este un artist care îşi îndreaptă atenţia asupra eşecurilor culturii moderne, dar într-un mod pozitiv. El ia lucruri adeseori percepute drept stricate şi le pune într-o cu totul altă lumină. Prin proiectul Palas por Pistolas artistul vrea să arate cum “un instrument al morţii poate deveni o unealtă a vieţii”. Dintre armele colectate de la localnici, 40% erau automate şi militare. Lopeţile rezultate în urma reciclării vor planta cel puţin 1.527 de copaci, dar vor ajunge şi în diverse expoziţii din lume – Vancouver Art Gallery, San Francisco Art Institute, Maison Rouge din Paris – precum şi în multe locuri de pe planetă unde îşi vor îndeplini misiunea: vor planta copaci.

 

stire 26 aug pusti 5

stire 26 aug pusti 6

 

 

Mai multe detalii: Pedro Reyes, GOOD Magazine

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Când armele se transformă în instrumente muzicale

20 de copii sunt împuşcaţi zilnic în America

Starbucks solicită clienţilor americani să îşi lase acasă armele de foc, când vin la cafea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger